ГоловнаПолітика

Полтава створила власний добровольчий батальйон

"Автомайданівці" об'єдналися з ветеранами Афганістану

Полтава створила власний добровольчий батальйон
Фото: poltava.pl.ua

Сьогодні в Полтаві створили батальйон територіальної оборони "Лтава". Про це повідомляє місцеве видання "Новини Полтавщини".

Організаторами батальйону виступили ГО "Полтавський автомайдан" та місцеве відділення Спілки ветеранів війни в Афганістані.

Новий батальйон формують на базі Міністерства оборони. Основні завдання "Лтави" - належна охорона та оборона об'єктів підвищеної техногенної небезпеки у Полтавській області, а також тих об'єктів, які можуть стати метою терористичних атак, - мостів, автодоріг і залізничних вузлів. Нове формування також бере на себе захист цивільного населення від протиправних посягань, виявлення та перешкоджання проявам сепаратизму, екстремізму і тероризму; виконання завдань у зоні АТО, які поставить керівництво нашої держави.

Батальйон "Лтава" складатиметься з добровольців, що пройшли спеціальне навчання. "Ми є тим форпостом, за яким починаються Харківська, Луганська, Донецька області. І тому я з упевненістю кажу, що Полтавська область, разом з Дніпропетровською і Запорізькою, стане щитом, який захистить Україну від агресивної російської армії", - заявив голова "Полтавського автомайдану" і голова "Лтави" Андрій Баранов.

Нагадаємо, раніше стало відомо про формування окремого батальйону "Маріуполь".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram