ГоловнаПолітика

США обговорюють із партнерами нові санкції проти Росії

Точної дати введення нових санкцій наразі не називають

США обговорюють із партнерами нові санкції проти Росії

У Вашингтоні заявляють, що продовжують активно працювати з європейськими й іншими партнерами над введенням нових санкцій проти Росії і застосуванням інших обмежень, проте не прогнозують, коли саме їх активують.

Про це йшлося під час офіційних брифінгів у вівторок у Білому домі та Держдепартаменті США, повідомляє Укрінформ.

"Ми обговорюємо з європейськими й навіть іншими закордонними партнерами та союзниками, які кроки можна  застосувати (проти Росії - ред.), зокрема санкції. Ми вивчаємо наслідки вже вжитих заходів, а також перспективні кроки", - зазначила представник Держдепу Джен Псакі.

Вона зауважила, що Росія розширює інтервенцію на сході України і "несе відповідальність за ескалацію насильства". Водночас представник Держдепу зазначила, що не може назвати точної дати, коли можуть увести нові санкції.

Тим часом прес-секретар адміністрації Обами Джош Ернест під час брифінгу в Білому домі зазначив, що це та інші питання, що стосуються реакції Заходу на агресію Росії, президент США обговорить цього тижня в Європі під час саміту НАТО в Уельсі.

"Сполучені Штати у взаємодії із союзниками планують істотно підвищити готовність сил реагування НАТО", - зазначив у цьому контексті Ернест.

За його словами, це передбачає проведення повномасштабних навчань, тренувань військ, а також діалогу про те, "яка саме інфраструктура буде потрібна країнам Балтії, Польщі, Румунії й іншим на Сході Європи" на тлі занепокоєння, пов'язаного з російською агресією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram