ГоловнаПолітика

Україна просить США і НАТО направити на Донбас військову авіацію, - ЗМІ

Україні не варто очікувати, що на саміті НАТО вирішать надати якусь військову підтримку

Україна просить США і НАТО направити на Донбас військову авіацію, - ЗМІ
Фото: online.ua

Українська влада просить США і НАТО направити на Донбас, де триває антитерористична операція, військову авіацію.

Про це повідомляє польське інформаційне агентство РАР з посиланням на високопоставленого польського дипломата, який бере участь у переговорах, що відбуваються в рамках підготовки саміту НАТО 4-5 вересня.

"Київ хотів би, щоб США і НАТО взяли участь у конфлікті з Росією так, як це роблять у Курдистані, де виконуються польоти бойової авіації на ісламську державу", - зазначає агентство, яке цитує УНІАН.

Однак, за даними джерела, Україні не варто очікувати, що на саміті НАТО буде ухвалено рішення про надання "будь-якої військової підтримки" Києву.

Співрозмовник агентства зазначив, що учасники саміту обговорять питання постачання зброї в Україні, зазначивши, що насправді навіть зараз не існує жодної заборони постачати зброю українцям, і таке рішення може самостійно прийняти кожна з держав альянсу.

Як повідомлялося, в кінці минулого тижня, після того як  Україна звинуватила Росію у початку неприхованої агресії і введенні своїх регулярних військ на Донбас, президент США Барак Обама заявив, що США не розглядають "можливість військового розв'язання" цього конфлікту, і "не шукають військового протистояння" із РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram