ГоловнаПолітика

Захарченко: ДНР не хоче залишатися в межах України

Олександр Захарченко заявив, що погодиться тільки на рівноправний статус

Захарченко: ДНР не хоче залишатися в межах України
Александр Захарченко
Фото: argumentua.com

"Прем'єр-міністр" ДНР Олександр Захарченко сьогодні спростував вимоги терористів, висунуті напередодні на зустрічі контактної групи в Мінську. За словами Захарченка, терористи не згодні на особливий статус своїх територій.

В інтерв'ю виданню BFM Захарченко заявив, що може погодитися тільки на "відкладений статус", не уточнюючи, що саме має на увазі.

"Найголовніший лейтмотив - повне виведення військ за територію Донецької та Луганської областей, і тільки після цього ми будемо сідати розмовляти з Києвом про партнерські відносини як рівноправні партнери. Ми не хочемо залишатися в межах України ні територіально, ні в політичному, ні у фінансовому векторі, тільки як рівноправні партнери", - сказав Захарченко.

"Прем'єр-міністр" заявив, що інформацію від Андрія Пургіна напередодні спотворили.

"Пургін не мав права робити жодних політичних заяв з однієї простої причини - він не був уповноважений навіть це говорити. Оскільки він є дисциплінованою людиною, повністю розуміє, що таке субординація і відповідальність за свої заяви, він цих заяв не робив", - сказав Захарченко.

Захарченко також наголосив, що останнє слово в переговорах залишиться за ним.

Нагадаємо, вчора "віце-прем'єр" ДНР Андрій Пургін заявив, що ДНР і ЛНР вимагатимуть особливого статусу в складі України, амністії для ополченців і деякі інші привілеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram