ГоловнаПолітика

ГПУ призначила прокурора Криму

Василя Сінчука за два дні призначили на дві посади

Прокурором Автономної Республіки Крим 29 серпня призначено Василя Сінчука. Про це йдеться на сайті Генпрокуратури.

Водночас, згідно з інформацією на сайті ГПУ, днем раніше - 28 серпня - Сінчука призначили прокурором Полтавської області.

Фото: www.khar.gp.gov.ua

Цю інформацію LB.ua підтвердив і речник Генпрокуратури Юрій Бойченко.

"Його призначили прокурором АРК, він виконуватиме ті конституційні функції, які стосуються компетенції прокурора цього рівня. Крим - це тимчасово окупована територія України. Він перебуватиме на території, наближеній до Криму, і захищатиме права громадян", - заявив він.

Водночас, чому Сінчука призначили прокурором Криму наступного дня після попереднього призначення, Бойченко не коментує.

Як повідомляється на сайті ГПУ, Василь Людвигович Сінчук народився у 1960 році в Дунаєвецькому районі Хмельницької області. Закінчив Харківський юридичний інститут. В органах прокуратури працює з 1985 року. 9 березня 2014 року призначений прокурором Харківської області.

Нагадаємо, 25 березня Генеральна прокуратура Росії видала наказ про утворення прокуратури Республіки Крим та прокуратури міста Севастополя в системі прокуратури Російської Федерації. В.о. прокурора Республіки Крим було призначено Наталію Поклонську, пізніше вона стала повноцінним прокурором.

11 березня Генеральна прокуратура Криму порушила кримінальне провадження проти Поклонської за підозрою в діях, спрямованих на захоплення державної влади.

Наразі Поклонська є держслужбовцем Російської Федерації.

26 березня Служба безпеки України оголосила в розшук Наталію Поклонську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram