ГоловнаПолітика

ДНР не розстрілюватиме полонених

Лідер терористів пообіцяв не катувати полонених і віддати тіла загиблих

ДНР не розстрілюватиме полонених
Фото: EPA/UPG

З терористами "ДНР" домовлено, що українських полонених не катуватимуть і що не перешкоджатимуть вивезенню загиблих. Гарантом домовленості з боку ДНР виступив лідер терористичної організації Олександр Захарченко.

Про це сьогодні повідомив генерал-полковник запасу, керівник ГО "Офіцерський корпус", керівник Центру обміну полонених Володимир Рубан, інформує УНІАН.

"Ми досягли домовленості з донецькою стороною, із Захарченком зокрема, про те, що більше не буде жодних умов про "вантаж 200", тобто про безперешкодне вивезення тих, хто загинув на полі бою", - сказав Рубан.

За словами Рубана, ДНР пообіцяла ставитися до полонених українців як до військовополонених - не катувати і не розстрілювати. За словами офіцера, "донецька та луганська сторони готові до цієї розмови", оскільки людям з обох сторін уже набридло вбивати протягом чотирьох місяців одне одного. Він також зазначив, що "є багато питань до офіційних даних про загиблих і зниклих безвісти".

Нагадаємо, в Донецькій області після останніх боїв у полоні 680 українських військовополонених, і з них 80% - із-під Іловайська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram