ГоловнаПолітика

Гелетей закрив публічну інформацію про ситуацію під Іловайськом

Міністр оборони прийняв рішення 28 серпня

Гелетей закрив публічну інформацію про ситуацію під Іловайськом
Валерий Гелетей (архив)

Щойно небезпека для українських підрозділів мине - всю відкриту інформацію за поточний період у частині відводу військ від Іловайська буде оприлюднено. Про це на своїй сторінці у соцмережі написав міністр оборони Валерій Гелетей, передає УНІАН.

"У поточний момент продовжую працювати у штабі АТО з його керівництвом. 28 серпня був змушений призупинити надання будь-якої публічної інформації у частині, що стосується безпосередньо ситуації, яка склалася з добровольчими батальйонами МВС і підрозділами Збройних Сил під Іловайськом", - написав він.

Гелетей дав відповідну вказівку військовій службі контррозвідки щодо реагування на факти розголошення секретних даних щодо обстановки, що склалася в районі Іловайська.

Міністр оборони впевнений, що ті, хто «воює» тільки у мережі Інтернет і спілкується мобільним телефоном, при цьому розголошуючи відомості про оперативну обстановку (час і маршрути руху колон, кількість особового складу і приналежність їх до тих чи інших військових частин, тип і кількість озброєння і військової техніки тощо), не усвідомлюють рівня загрози, яка спричиняється такими діями і становть особливу небезпеку боєздатності військ. "Щойно небезпека для українських підрозділів мине - всю відкриту інформацію за поточний період у частині відводу військ від Іловайська буде оприлюднена", - наголосив Гелетей.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляє про звільнення з оточення бойовиків і російських військових близько 100 українських військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram