ГоловнаПолітика

Порошенко сподівається на прогрес у переговорах щодо Донбасу з наступного тижня

У мирний план Президента України внесено зміни

Порошенко сподівається на прогрес у переговорах щодо Донбасу з наступного тижня
Архив
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко сподівається, що військове протистояння на сході України вдасться зупинити на початку вересня. Про це він сказав на брифінгу після зустрічі з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу в суботу в Брюсселі, передає «Інтерфакс-Україна».

"Ми очікуємо, що з наступного тижня буде продемонстрований реальний прогрес у переговорах щодо досягнення миру (на Донбасі - ред). Адже ми занадто близькі до точки неповернення. Кожен учасник цього конфлікту має розуміти відповідальність, і давайте не розпалюватимемо іскри нової війни в Європі", - сказав він.

Він додав, що в цьому контексті відчуває повну підтримку з боку ЄС у питанні якнайшвидшого мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

"У нас є повне розуміння, що не існує лише військового шляху вирішення цього конфлікту. Ми пропонуємо мирний план президента України щодо врегулювання ситуації", - підкреслив глава Української держави, додавши, що в цьому питанні необхідний діалог.

Президент України також поінформував, що до мирного плану після дискусій з ОБСЄ та іноземними партнерами внесено деякі зміни.

"Я твердо переконаний, що імплементація мирного плану, який був запропонований і зараз після дискусій з ОБСЄ та нашими партнерами до певної міри змінився, буде тією базою, яка зможе дуже швидко, вже на початку вересня, припинити війну в Україні. Ці можливості нині існують, але чи скористаються ними всі сторони - ми подивимося", - підкреслив Порошенко.

Якщо не буде деескалації ситуації, то, на переконання глави Української держави, рішення ЄС щодо санкцій буде застосовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram