ГоловнаПолітика

Тимошенко ініціює референдум щодо вступу України в НАТО

"Батьківщина" починає збір 3 млн підписів

Тимошенко ініціює референдум щодо вступу України в НАТО
Архив
Фото: http://www.tymoshenko.ua/

Партія "Батьківщина" ініціює проведення референдуму щодо вступу України в НАТО у день дострокових парламентських виборів - 26 жовтня. Про це йдеться в заяві лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, опублікованій на сайті партії.

"Партія "Батьківщина" прийняла рішення з сьогоднішнього дня розпочати проведення всіх процедур, які необхідні, щоб провести референдум щодо вступу України в НАТО безпосередньо в день проведення дострокових парламентських виборів", - сказала Тимошенко.

Екс-прем'єр повідомила, що сьогодні "Батьківщина" передає в ЦВК спеціальну заявку, в якій зазначається, що 5 вересня о 12:00 будуть проводитися збори громадян України щодо проведення референдуму.

Вона також додала, що після цього, відповідно до закону про всеукраїнський референдум, партія почне збір 3 млн підписів, необхідних для його проведення.

Вона також звернулася до Президента України Петра Порошенка, Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і Голови ВР Олександра Турчинова і народних депутатів з проханням підтримати ініціативу про проведення референдуму.

Екс-прем'єр переконана, що приєднання України до НАТО захистить Україну від військових дій.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України зареєстрував у Верховній Раді України законопроект №4561а "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення суверенітету та захисту територіальної цілісності України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram