ГоловнаПолітика

МЗС РФ заявляє про затримання охоронців російського посольства в Києві (оновлено)

У Москві стверджують, що у співробітників дипмісії нібито виявили гранати

 МЗС РФ заявляє про затримання охоронців російського посольства в Києві (оновлено)

МЗС Росії заявляє про провокації проти співробітників російського посольства в Києві.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС Росії.

"Закликаємо також припинити провокації щодо російських дипломатичних установ в Україні та наших дипломатичних співробітників. 28 серпня в Києві провели чергову обурливу акцію проти співробітників охорони посольства Російської Федерації, зокрема особистого охоронця посла", - сказано в повідомленні.

МЗС Росії стверджує, що, незважаючи на пред'явлення співробітниками посольства дипломатичних паспортів, їх затримали на виході з кафе під вигаданим приводом, нібито у них виявили гранати.

Російське зовнішньополітичне відомство наполягає на негайному звільненні співробітників посольства і недопущенні будь-яких порушень міжнародних конвенцій про дипломатичні імунітети.

При цьому в МВС України заяву російського МЗС спростували.

"Немає таких затриманих... я перевірила всю інформацію, навіть близько нічого схожого немає", - сказала "Українським новинам" прес-секретар Головного управління МВС Києва Ольга Білик. За її словами, затриманих за підозрою в незаконному зберіганні боєприпасів за останній час в Києві не було взагалі.

Нагадаємо, 14 червня протестувальники зірвали російський прапор з флагштока і перевернули 7 автомобілів співробітників російського посольства. Вони розбили практично повністю всі вікна в будівлі, також вони кидали на територію посольства вибухові пакети і димові шашки. Згодом міліція затримала трьох учасників пікету за підозрою в хуліганстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram