ГоловнаПолітика

Буца подав у відставку

При цьому перший заступник міністра оборони заперечує свою провину

Буца подав у відставку
Богдан Буца

Перший заступник міністра оборони Богдан Буца, якого усунули від виконання обов'язків на час проведення службового розслідування, подав у відставку.

Про це йдеться в його заяві, копію якого мають Українські Новини.

Буца вважає, що службове розслідування проти нього розпочали через конфлікт з чиновниками Адміністрації президента.

"Службове розслідування проти мене ініціював тимчасовий виконувач

обов'язків голови Адміністрації президента фактично за замовленням ще одного функціонера з Адміністрації, з яким у мене виник конфлікт через його спроби забезпечити позаконкурсну утилізацію військового майна в АР Крим", - сказано в заяві.

Перший заступник міністра зазначає, що проти нього проведено чотири службові розслідування, і всі вони визнали безпідставність звинувачень, але колишній виконувач обов'язків міністра оборони Михайло Коваль ініціював ще одне розслідування і попросив Кабінет Міністрів усунути його від посади.

За результатами цього службового розслідування, завершеного 22 липня, також не встановлено фактів саботажу або злочинної бездіяльності в рішеннях Буци.

Буца повідомляє, що міністр оборони Валерій Гелетей ще 19 серпня подав в Кабмін клопотання про відновлення його на посаді, але його не розглянули. Однак станом на 29 серпня його, всупереч законодавству, не відновлено на посаді.

"Таким чином, політичне замовлення на моє знищення є досі актуальним... Я не вважаю доцільним перетворювати Міноборони в заручника в інтригах політиканів... Міноборони має працювати максимально повноцінно і ефективно, а міністр оборони мусить мати можливість підбирати власну команду, саме тому я подаю заяву про звільнення", - сказано в заяві Буци.

Він також повідомив, що передав до Генеральної прокуратури всі необхідні пояснення щодо висунутих раніше йому звинувачень.

Нагадаємо, Богдана Буцу підозрювали в причетності до розкрадань, через які сили АТО не забезпечили нормальним харчуванням, медикаментами, бронежилетами та касками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram