ГоловнаПолітика

Тимчук: на Донбасі зараз три батальйонні групи і два танкові батальйони РФ

Сили АТО ефективно наносять артилерійські та авіаційні удари по них

Тимчук: на Донбасі зараз три батальйонні групи і два танкові батальйони РФ
Фото: informator.lg.ua

Координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук повідомив, що поки що мова про десятки батальйонних та ротних тактичних груп російських військ, що вторглися в Україну, не йде.

  "Наразі нами підтверджено присутність на Донбасі 3 БТГ і двох танкових батальйонів росіян (максимальна оцінка при цьому - 5 БТГ і 3 тб). Плюс від 8 до 10 диверсійно-розвідувальних груп російського спецназу", - повідомив він у "Фейсбуці".

Водночас, зазначив Тимчук, Росія має повну можливість і далі вводити війська в Україну.

"На нашу думку, зупинити цей процес може тільки жорстка відсіч і знищення вже введених підрозділів. В цьому контексті вселяє оптимізм той факт, що сили АТО досить ефективно наносять артилерійські та авіаційні удари по скупченнях ворожих військ, знищуючи особовий склад і техніку росіян", - пише він.

Також Тимчук змалював поточну ситуацію в зоні АТО.

За даними групи ІО, російські війська в тісній взаємодії з терористами продовжують активні дії за двома основними напрямки - в районі Новоазовська та по лінії Амвросіївка-Іловайськ.

"Цілі сил вторгнення очевидні. На півдні завдання - "розвідка боєм" з метою подальших дій щодо забезпечення "сухопутного коридору" з території РФ до Криму, і одночасно - з відволікання частини сил АТО. При цьому спроби росіян зобразити наступ з Криму - швидше фарс і знову-таки спроба відволікти частину наших сил. Цей сценарій можливий лише за умови взяття Маріуполя і подальшого просування російських військ до АРК. Тоді як теоретично в українського командування достатньо сил для утримання цього напрямку (сплутати карти може тільки проблема стійкості оборони наших військ)", - зазначив він.

"У напрямку Амвросіївка-Іловайськ російські війська спільно з бойовиками, що також цілком очевидно, прагнуть не просто забезпечити розширення коридору від "ДНР" до кордону з РФ, а взяти під контроль всю цю територію, з'єднавши її з районами, контрольованими "ЛНР", - додав Тимчук.

Нагадаємо, за даними НАТО, зараз на Донбасі перебувають понад 1000 російських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram