ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував повернутися до його мирного плану

Президент гарантує, що інтереси жителів Донбасу буде враховано

Порошенко запропонував повернутися до його мирного плану
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Президент Петро Порошенко закликав Росію, Білорусь і Казахстан підтримати його мирний план з врегулювання ситуації на Донбасі.

"Я переконаний, що цей план і на сьогодні є актуальним і єдино можливим інструментом припинення кровопролиття та забезпечення постконфліктної реконструкції Донбасу. У зв'язку з цим я закликаю всіх учасників сьогоднішньої зустрічі розглянути і, по можливості, прийняти цей план в якості основи для врегулювання ситуації на Донбасі", - сказав він на зустрічі високого рівня Україна-ЄС-"Євразійська трійка" у вівторок в Мінську, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Порошенко запевнив присутніх у тому, що основною його метою є досягнення миру і спокою у східних регіонах України з урахуванням інтересів жителів цих областей.

"Я це гарантую - повинні і будуть враховані", - сказав він.

Президент також наголосив на важливості встановлення контролю на українському кордоні, а також звернувся із закликом до невідкладного звільнення всіх заручників.

Він заявив про готовність до обговорення різних варіантів мирного врегулювання ситуації на сході України.

"Готовий обговорювати різні варіанти виходу із ситуації, які забезпечать стратегію виходу ситуації в мирне русло", - сказав Порошенко.

Таку думку він висловив після того, як президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв озвучив свої пропозиції щодо врегулювання ситуації в Україні, основними пунктами якого були рішення гуманітарної катастрофи, оголошення перемир'я, припинення санкціонного протистояння і допомогу українській економіці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram