ГоловнаПолітика

Міноборони розкрило подробиці затримання російських десантників

Бійців одягнули в маскхалати. Вони думали, що перебувають на навчаннях

Міноборони розкрило подробиці затримання російських десантників
Фото группы десантников, часть из которых оказалась в плену. Нажмите для увеличения
Фото: facebook.com/EuroMaydan

Міністерство оборони оприлюднило подробиці затримання російських десантників.

Як повідомляється на сторінці МО у "Фейсбуці", військових переправили тиждень тому з Костроми в Ростов-на-Дону. До складу групи входив артилерійський дивізіон, розвідрота та підрозділи забезпечення - всього 350-400 осіб з 30 машинами десанту, 18 гарматами "Нона" та іншою автотехнікою.

Затриманих одягнули у військову форму російського зразка без відзнак і в маскхалати. На техніці розпізнавальні знаки зафарбовано зеленим кольором, замість них нанесено білі кола.

"Особовий склад повідомили про початок батальйонних тактичних навчань. У ніч на 24 серпня підрозділ підняли по тривозі і почали марш у напрямку території України в режимі радіомовчання. Група перетнула кордон і йшла на Іловайськ. 2 бронемашини відстали від групи, одну з них знищено. Командир взводу старший лейтенант Михайло Міленко з місця події втік, залишивши підлеглих, які вирішили пробиватися до своїх, але згодом потрапили в оточення і мусили без бою здатися силам АТО", - повідомляє Міноборони.

Нагадаємо, Росія визнала своїми солдатів, затриманих українськими військовими, але в Міноборони РФ кажуть, що ті потрапили на територію України випадково, не помічаючи кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram