ГоловнаСвіт

США звинуватили Єгипет і ОАЕ в ударах по ісламістах в Лівії

Захід закликав Каїр і Абу-Дабі до невтручання в лівійську ситуацію

США звинуватили Єгипет і ОАЕ в ударах по ісламістах в Лівії
архив
Фото: EPA/UPG

Низка західних країн у спільній заяві застерегла Єгипет і Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) від втручання в ситуацію в Лівії, оскільки це лише погіршить розкол в країні і сповільнить рух країни до демократії.

Як повідомляє агентство Рейтер, підписи під відповідним документом поставили представники США, Франції, Німеччини, Італії та Великобританії.

Заява зробили після серії авіаударів по угрупованнях збройних ісламістів у Тріполі. За версією США, за анонімними бомбардуваннями радикалів стоять Єгипет і ОАЕ. Каїр, однак, відкидає звинувачення в проведенні військової операції в Лівії.

Раніше, 23 серпня, повідомлялося про авіаналіт на житлові квартали в Тріполі, а також на позиції проісламістських бойовиків. Неупізнані літаки обстріляли склади зі зброєю, що належать радикалам, які підтримують військову кампанію "Світанок Лівії". Незважаючи на атаку, бойовики заявили про захоплення міжнародного аеропорту в Тріполі, бої за який велися протягом десяти днів.

Нагадаємо, у 2001 році в Лівії почалася громадянська війна, внаслідок якої повалили Муаммара Каддафі, який правив країною понад 40 років. Відтоді в країні триває політична криза, обумовлена племінним характером лівійського суспільства, слабкою центральною владою і посиленням ісламістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram