ГоловнаПолітика

Тимчук: сили АТО зупинили прорив російської військової техніки

Однак частина колони і далі рухається углиб території України

Тимчук: сили АТО зупинили прорив російської військової техніки
Архив
Фото: EPA/UPG

Вранці в понеділок колона російської військової техніки спробувала зробити прорив з території Росії в Україну в районі Новоазовська, проте завдяки оперативним діям українських підрозділів колону розчленовано, а основну її частину зупинили вогнем українських сил.

Про це повідомляє координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у своєму "Фейсбуці".

За його даними, частина колони (попередньо - 10 БТР, 2 танки і 2 КамАЗи) і далі рухається углиб території України. Сили АТО починають дії з її знищення.

Раніше депутат Київради, заступник командира добровольчого батальйону "Азов" Ігор Мосійчук повідомив, що РФ почала повномасштабне вторгнення в Україну.

"Інформацію повністю підтвердили прикордонники і добровольці. У районі населених пунктів Маркине і Щербаки поблизу Новоазовська через українсько-російський кордон прорвалося близько 30 танків з замалюваним маркуванням Російської Федерації під символікою так званої ДНР. Ця колона бронетехніки рухається в бік Тельманового та Амвросіївки. Водночас в районі Новоазовська на територію України прорвалася величезна кількість "Градів" і гаубиць. Терористи ДНР і російські агресори ведуть обстріл з гранатометів хлібокомбінату в самому Новоазовську. Триває наступ на Новоазовськ і Маріуполь", - повідомив він у своєму "Фейсбуці".

За його даними, маріупольський гарнізон піднято по тривозі, військові намагаються стримати агресора, але у нього перевага в артилерії і бронетехніці.

Однак у прес-центрі антитерористичної операції повідомили, що не мають підтвердження інформації про вторгнення з території Росії військової техніки.

У свою чергу командира батальйону "Донбас" Семен Семенченко у своєму "Фейсбуці" підтвердив вторгнення російської техніки.

"За інформацією з Донецького прикордонного загону сьогодні вранці до 50 одиниць бронетехніки перетнуло кордон з РФ в районі Новоазовська. Також проводився артобстріл нашій території. Частина техніки (до 40 одиниць) вирушила в район Маріуполя, частина рушила у напрямку Кутейникове - Амвросіївка- Іловайськ. Жодних кошмарних боїв в районі Маріуполя станом на півгодини назад не було. Судячи з усього був вогневий контакт з розвідгрупою. Один поранений. Усі істерики з цього приводу - недоречні", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram