ГоловнаПолітика

Росія виправдала вторгнення гуманітарного конвою діями США в Сирії

РФ вважає, що діє в рамках норм міжнародного права

 Росія виправдала вторгнення гуманітарного конвою діями США в Сирії
Фото: EPA/UPG

МЗС Росії оприлюднило коментар, в якому вторгнення гуманітарного конвою пояснюється тим, що нібито так само роблять США в Сирії.

"Згідно з офіційним повідомленням Держдепартаменту, Вашингтон, починаючи з 2012 року, поширив усередині Сирії, у т.ч. у непідконтрольних уряду регіонах, гуманітарну допомогу на суму понад 1,2 млрд дол. Причому робилося це не лише без згоди Дамаска, а й за відсутності відповідної резолюції РБ ООН. США, а також деякі європейські країни зараз надають гуманітарне сприяння іракському Курдистану, і на питанні про отримання згоди на це центрального уряду Іраку не наголошується", - сказано у заяві.

Російське МЗС принагідно висловило обурення діями Литви, яка 21 серпня разом із США блокувала російський проект заяви Ради безпеки ООН на підтримку надання гуманітарної допомоги жителям Донбасу.

Росія вважає, що діє в рамках норм міжнародного права.

Нагадаємо, в п'ятницю, 22 серпня, не чекаючи узгодження української сторони, Росія направила на територію України КамАЗи з гуманітарною допомогою. Сьогодні вантажівки виїхали з України, але, за версією РНБО, принагідно вони вивезли обладнання донецького заводу "Топаз", де виробляються радіолокаційні системи "Кольчуга", і луганського заводу, де виробляються патрони до стрілецької зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram