ГоловнаПолітика

Сьогодні в Україні відзначають День Державного прапора

У Києва відбулася церемонія підняття Держпрапора

Сьогодні в Україні відзначають День Державного прапора
Фото: Виталий Головин

Сьогодні, 23 серпня, Україна відзначає День Державного прапора.

О 9:00 Президент Петро Порошенко взяв участь у церемонії урочистого підняття Державного прапора України на Софійській площі у Києві.

У Софії Київській відбудеться урочистий молебень з нагоди свята.

На Софійській площі також у суботу о 16:00 відбудеться офіційне відкриття всеукраїнського фестивалю "Парад вишиванок"; програма заходів включає виставки українських рушників та скринь з музейних фондів і приватних колекцій, конкурсних весільних короваїв, експозицію арт-об'єкта "Сонце рушників", ярмарок українських віночків з живих квітів, ярмарки та майстер-класи від народних майстрів.

Також у Києві відбудеться патріотичний велопарад, старт запланований о 13:00, маршрут - від Майдану Незалежності до головного військово-клінічного госпіталю Міністерства оборони, де передадуть зібрані кошти пораненим у зоні антитерористичної операції військовим.

Крім того, о 10:00 за участю мера Києва Віталія Кличка планується церемонія підняття прапора України на щоглі біля будинку Київської міської ради.

Урочисті заходи на честь Дня державного прапора також відбудуться в низці обласних центрів.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко закликає українців вивісити на своїх будинках державний прапор у День Незалежності 24 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram