ГоловнаПолітика

Постпред РФ в ООН пояснив "вторгнення" російського конвою наявністю швидкопсувних продуктів

РФ звинувачує Україну в затягуванні процесу

Постпред РФ в ООН пояснив "вторгнення" російського конвою наявністю швидкопсувних продуктів
Фото: EPA

Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін назвав "хорошими новинами" повідомлення про прибуття перших вантажівок з російської гуманітарної автоколони в Луганськ.

Про це він заявив у п'ятницю на прес-конференції в Нью-Йорку, пише УНІАН.

За словами Віталія Чуркіна, російська сторона зробила все можливе, щоб забезпечити прозорість у цьому питанні.

Про наміри з доставки гуманітарної допомоги було повідомлено Генеральному секретареві ООН, який назвав цей крок "хорошим жестом".

"Учора і сьогодні вранці стало зрозуміло, що українська сторона затягує процес: їхні прикордонники, які мали дати колоні "зелене світло", заявили, що не отримали наказу пропустити гуманітарну колону на українську територію", - пояснив російський посол.

За його словами, рішення було ухвалено з урахуванням того, що на місцях зберігалася потреба в гуманітарній допомозі, а також беручи до уваги, що у вантажівках були швидкопсувні продукти, особливо дитяче харчування.

"20 серпня ми повідомили співробітникам Міжнародного комітету Червоного Хреста й українській стороні про те, що ми більше не зможемо чекати. Тому сьогодні автоколона вирушила в Україну", - сказав представник Росії.

У свою чергу заступник Постійного представника України при ООН Олександр Павлюченко назвав в'їзд російських вантажівок на територію України кричущим порушенням її територіальної цілісності.

Заступник посла України додав, що російська сторона не чекала закінчення перевірок і прийняла одностороннє рішення про проходження автоколони.

Раніше Міжнародний комітет Червоного Хреста повідомив, що його співробітники не супроводжують російську автоколону через нестабільну ситуацію щодо безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram