ГоловнаПолітика

"Батьківщина" закликає вести мирні переговори щодо Донбасу за участю США і ЄС

Партія вважає перетин кордону "конвоєм Путіна" прямим вторгненням

"Батьківщина" закликає вести мирні переговори щодо Донбасу за участю США і ЄС

Партія "Батьківщина" вважає прямим вторгненням на територію України перетин державного кордону "гуманітарним конвоєм Путіна".

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Ми заявляємо, що дії Росії суперечать не тільки нормам міжнародного права, а й несуть пряму загрозу територіальній цілісності України і небезпеку для життя українців", - йдеться у повідомленні.

22 серпня Російська Федерація без митного нагляду та без супроводу Міжнародного Комітету Червоного Хреста ввела так званий "гуманітарний конвой" на територію України. За даними СБУ, російським учасникам цього конвою наказано допомагати терористам у війні проти України та зайнятися приховуванням їхніх злочинів проти мирного населення Донбасу.

Раніше, 13 серпня, партія "Батьківщина" закликала Президента України відкликати своє погодження на введення кривавої гуманітарної допомоги від Путіна, адже саме Кремль розпалює вогонь кровопролиття на Донбасі, засилає туди бойовиків та озброює їх сучасною зброєю.

У партії вважають, що після того, як РФ відкрито вторглася в Україну, Києву немає сенсу брати участь у перемовинах з Путіним у Мінську, які призначені на 26 серпня, бо це є реалізацією плану Кремля.

Партія "Батьківщина" вважає, що переговори про врегулювання ситуації на Сході України слід вести у "женевському форматі" за участю наших союзників – США та Євросоюзу.

У повідомленні прес-служби підкреслюється, що "путінська Росія – загроза не тільки для України, а й для всього Європейського континенту. Путіна та його армію можна зупинити лише спільними зусиллями світу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram