ГоловнаПолітика

Росія цілеспрямовано знищує інфраструктуру Донбасу, - Тарута

На думку донецького губернатора, область стоїть на порозі глобальної гуманітарної та техногенної катастрофи

 Росія цілеспрямовано знищує інфраструктуру Донбасу, - Тарута
Тарута
Фото: www.62.ua

Фінансова ситуація у Донецькій області не така критична, як здається багатьом, проте з кожним днем погіршується.

Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута під час робочої поїздки у Слов'янськ, повідомляє 22 серпня "Дзеркало тижня".

За словами Тарути, Донбас - це, насамперед, великі підприємства. "Ці сім місяців нам вдавалося, щоб вони працювали. Ми навіть на 101% виконали план за прибутками. По держбюджету вдалося дотягнути до 93%", - повідомив він.

При цьому, за його словами, залізниця та енергетика виявилися найчутливішими до військових дій.

"Сьогодні не всі транспортні магістралі працюють. Крім того, практично на всіх основних водних артеріях регіону підірвані мости. Ми їх відновлюємо. Вже прокладено тимчасовий понтонний міст через Сіверський Донець, - сказав голова Донецької ОДА. - Однак треба розуміти, що Росія веде з нами війну на повне знищення інфраструктури регіону. І як наслідок - економіки всієї країни", - підкреслив Тарута.

"Сьогодні вже неможливо повністю відвантажувати вугілля і забезпечувати сировиною металургійні підприємства. Без сировини на сьогодні Алчевський металургійний комбінат, Єнакіївський, проблеми на Авдіївському та Донецькому меткомбінатах. Більш-менш тримається маріупольська група. Але фактично всі шахти, що примикають до Луганської області, - без можливості відвантаження вугілля", - повідомив він.

"Усе це може спровокувати величезний дефіцит палива і генерації електроенергії і, як наслідок, віялові відключення по всій країні. Фактично ми стоїмо на порозі глобальної гуманітарної та техногенної катастрофи великого регіону", - зазначив Тарута.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram