ГоловнаПолітика

Держприкордонслужба відкидає звинувачення РФ у затягуванні оформлення вантажу

Українську прикордонно-митну групу заблокували у пункті пропуску РФ

Держприкордонслужба відкидає звинувачення РФ у затягуванні оформлення вантажу
Фото: EPA/UPG

Державна прикордонна служба України вважає необґрунтованими звинувачення Росії в затягуванні оформлення гуманітарного вантажу.

Повідомляється, що з 14.00 до 21.00 четверга в пункті пропуску "Донецьк" (РФ) на в'їзд в Україну українська сторона почала прикордонно-митне оформлення осіб, транспортних засобів першої частини колони гуманітарного вантажу. Всього було оформлено 34 особи на 34 транспортних засобах. Загальна вага - 268 020 кг.

Автомобілі завантажені на дві третини від можливості, середня вага вантажу на одне авто - 8375 кг. Характер вантажу: продукти харчування - 32 автомобілі (гречана крупа, рис, цукор, вода), 2 автомобілі - з медичними засобами.

"Проте МЗС РФ поширила заяву про нібито затягування процесу оформлення вантажу українською стороною і заявив про самостійну доставку вантажу в Луганськ", - зазначили у відомстві.

Повідомляється, що зараз оформлені вантажівки прямують на територію України.

"При цьому українську прикордонно-митну групу заблокували в російському пункті пропуску "Донецьк". Рух розпочато об 11.20 без супроводу представників МКЧХ та ігноруючи досягнуті домовленості з оформлення вантажу", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, за даними західних ЗМІ, кордон перетнули вже близько 70 вантажівок із 280. Перекидання машин РФ планує завершити до кінця дня. Конвой направляється в Луганськ в супроводі проророссійскіх бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram