ГоловнаПолітика

ДНР не пустить гуманітарну допомогу України на підконтрольну територію

Бойовики не згодні на розподіл Червоним Хрестом української допомоги

ДНР не пустить гуманітарну допомогу України на підконтрольну територію
Украинская гуманитарная помощь
Фото: EPA/UPG

"Верховна рада Донецької народної республіки" закликала "Раду Міністрів ДНР" не допустити поширення на підконтрольній території гуманітарної допомоги від уряду України.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті ДНР.

"Народ Донецької Народної Республіки, незважаючи на все зростаючу гуманітарну катастрофу, не прийме так звану гуманітарну допомогу з рук фашистських карателів, які прийшли до нас із території України, навіть, якщо ця допомога цинічно буде завуальована під місію Міжнародної Організації Червоного Хреста", - сказано в ньому (правопис збережено).

"У Донецькій Народній Республіці під державним контролем налагоджена своя система прийому та розподілу гуманітарної допомоги, і вона вже почала працювати. Верховна Рада Донецької Народної Республіки вважає, що Раді Міністрів Донецької Народної Республіки необхідно вжити всіх необхідних заходів для недопущення подібних провокацій на території Донецької Народної Республіки", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, за період з 6 липня по 19 серпня за дорученням Кабміну на схід України доставили понад 1200 тонн продуктів, 800 наборів добових пайків, 8650 літрів питної води, 6500 буханок хліба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram