ГоловнаПолітика

РФ пропонує Раді безпеки ООН ухвалити заяву про припинення вогню на Донбасі

Колона проїде від контрольованого бойовиками Ізвариного у Луганськ

РФ пропонує Раді безпеки ООН ухвалити заяву про припинення вогню на Донбасі
Фото: EPA/UPG

МЗС Росії закликало "сторони, залучені у конфлікт" на Донбасі, оголосити про припинення вогню на період доставки гуманітарної допомоги РФ, і запропонував Раді Безпеки ООН ухвалити відповідну заяву.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ у зв'язку з початком доставки гуманітарної допомоги в Україну.

У ньому також говориться, що досягнуто остаточних домовленостей щодо всіх параметрів термінової доставки російської гуманітарної допомоги. Вона проїде по маршруту Ізварине-Луганськ.

"Тепер головне - забезпечити, щоб на етапі проходження автоколон до місця призначення було виключено будь-які збої. Російська сторона підтверджує тверді гарантії безпеки акції. Аналогічні гарантії, як відомо, було надано також з боку української влади та ополченців. Застерігаємо від можливих провокацій з метою зірвати доставку допомоги", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, у четвер Україна почала прикордонно-митне оформлення російського гуманітарного вантажу у пункті пропуску "Донецьк" Російської Федерації.

В'їзд перших вантажівок з гуманітарною допомогою Росії на територію України планується у п'ятницю.

Вантаж поїде у Луганськ на російських вантажівках, у кожній з яких буде по одному російському водієві. Всі інші супроводжуючі - представники Червоного Хреста. У Луганську допомогу розвантажать, і всі вантажівки тією ж дорогою повернуться в Росію. Розподілом допомоги по регіону займатиметься Червоний Хрест.

Колона з 280 вантажівок з гуманітарною допомогою вирушила в Україну з підмосковного Наро-Фомінська 12 серпня. Вантажівки досягли кордону з Україною 14 серпня. Зволікання з оформленням було пов'язане з тим, що Україна не отримала від РФ документації щодо вмісту вантажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram