ГоловнаПолітика

Російський конвой почали оформляти на кордоні (оновлено)

Перша вантажівка вже перетнула кордон

Російський конвой почали оформляти на кордоні (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Перші чотири машини з колони з гуманітарною допомогою з Росії проходять митне оформлення українськими митниками, повідомив керівник прес-служби Південного митного управління РФ Раян Фарукшин.

"О 15.00 мск (14:00 за Києвом) перші чотири машини заїхали на лінію контролю в пункт пропуску МАПП "Донецьк" Міллеровської митниці. Щодо цих транспортних засобів і товарів російські та українські митники почали митні операції", - цитує ІТАР-ТАРС слова Фарукшина.

Інформацію про те, що почали оформлення вантажу підтвердили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Державної прикордонної служби України.

"О 14.15 українська сторона почала прикордонно-митне оформлення російського гуманітарного вантажу", - повідомили там.

Водночас кореспондент Reuters повідомляє, що перша вантажівка з російською гуманітарною допомогою перетнула російсько-український кордон і заїхала на територію між пунктами пропуску Росії та України.

Колона з 280 вантажівок з гуманітарною допомогою вирушила в Україну з підмосковного Наро-Фомінська 12 серпня. Вантажівки досягли кордону з Україною 14 серпня. Зволікання з оформленням пов'язано з тим, що Україна не отримала від РФ документації з утримання вантажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram