ГоловнаПолітика

У Нацгвардії кажуть, що відправили підкріплення і важке озброєння в Іловайськ

Нацгвардія вважає, що сил і засобів для перемоги достатньо

У Нацгвардії кажуть, що відправили підкріплення і важке озброєння в Іловайськ
Фото: EPA/UPG

В Іловайськ Донецької області відправили підкріплення і важке озброєння для українських військових, заявляють у Національній гвардії.

В окремих районах Іловайська тривають бойові дії, оскільки терористи чинять опір і намагаються повернути втрачену територію, йдеться в повідомленні прес-служби Нацгвардії.

"Українські військові героїчно відбивають контратаки терористів. Зараз до військовослужбовців з батальйону оперативного реагування Нацгвардії "Донбас" і добровольчих батальйонів, залучених у спецоперації, прибуває підкріплення з інших регіонів України. На підході до місця проведення боїв - важке озброєння: мінометні, гранатометні і протитанкові установки, зенітні комплекси", - наголошується у повідомленні.

Нацгвардія вважає, що сил і засобів для успішного подолання терористів і перемоги має бути достатньо.

Нагадаємо, вранці в середу прес-служба Нацгвардії повідомила, що зараз українські силовики контролюють все місто Іловайськ, хоча контратаки з боку терористів тривають. Також повідомлялося, що на допомогу бойовикам йде колонна військової техніки. При цьому батальйон "Донбас" виявився практично в оточенні і потребує підмоги. Вчора ввечері він відбив танкову контратаку терористів і знищив кілька танків і мінометів.

Станом на вечір середи, 2/3 міста знаходяться під контролем українських силовиків, а 1/3 контролює незаконне збройне формування "Оплот". Батальйони "Дніпро" та "Азов" знаходяться за межами Іловайська. Вдень вони спробували зайти в місто, але ці спроби не були успішними.

Іловайськ розташовано зі східного боку Донецька у напрямку РФ, він має стратегічне значення для сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram