ГоловнаПолітика

Армія знищила 2 "Гради" і 3 танки бойовиків, - Тимчук (оновлено)

Під Донецьком, Луганськом та Іловайськом тривають напружені бої

Армія знищила 2 "Гради" і 3 танки бойовиків, - Тимчук (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Силы АТО продолжают наступальні дії у кількох напрямках. Тривають бойові сутички в районах Донецька, Луганська, Іловайська, напружена ситуація залишається в районі Савур-Могили.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інфомаційний опір" Дмитро Тимчук.

За його словами, триває зачистка підрозділами сил АТО населених пунктів Станиця Луганська, Маломиколаївка, Іллірія, Землянки.

"Сили АТО посилюють оборонні позиції в районі н.п.Новосвітлівка і Хрящувате, забезпечуючи контроль ділянки траси М-04, що з'єднує Луганськ з іншою частиною території, контрольованої "ЛНР", - зазначає він.

За словами Тимчука, сили АТО знищили значну кількість живої сили бойовиків, унаслідок вогневих і авіаційних ударів знищено 2 установки БМ-21 "Град", 3 танки і 2 БМД, захоплено 2 танки і 2 БМД противника. Цю техніку, зазначає експерт, раніше перекинули на Донбас із Росії.

"Тривають обстріли позицій сил АТО, в тому числі з боку Росії. Зокрема, з боку РФ здійснено 9 мінометно-артилерійських обстрілів", - зазначив Тимчук...

Оновлення. Прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook також повідомляє, що сили антитерористичної операції захопили 2 танки і 2 бойові машини десанту терористів, а також знищили 3 танки і 2 установки "Град" бойовиків.

"Зокрема, за результатами вогневих і авіаційних ударів знищено три танки і дві бойові машини десанту терористів. Крім цього два танки і дві бойові машини десанту захоплено в результаті успішних дій підрозділів Збройних сил України. Також, під час наступу, знищено дві установки БМ 21 "Град", з яких російські найманці вели обстріл як позицій сил АТО, так і житлових будинків мирних українців", - наголошується в повідомленні.

Підрозділи сил АТО здійснюють оборону населених пунктів Новосвітлівка і Хрящувате.

Раніше повідомлялося, що внаслідок боїв під Лутугиним Луганської області українські військові захопили БМД-2 Псковської повітряно-десантної дивізії з усіма документами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram