ГоловнаПолітика

МВС почало публікувати списки підозрюваних у створенні НЗФ

Міліціонери висунули підозри майже 150 бойовикам

МВС почало публікувати списки підозрюваних у створенні НЗФ
Архив
Фото: EPA/UPG

У Міністерстві внутрішніх справ України відзвітували про розслідування фактів створення та діяльностіи незаконних збройних формувань (НЗФ) на сході країни.

Як повідомляє прес-служба МВС з посиланням на начальника Головного слідчого управління міністерства Віталія Сакала, в розслідуванні фактів діяльності НЗФ виконано велику роботу.

"У Донецькій області 76 осіб сповіщені про підозру, 29 з них обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, 45 оголошено в розшук. У рамках розслідування в якості свідків допитано понад 160 осіб, вилучено значну кількість вогнепальної зброї та боєприпасів", - цитує прес-служба начальника ГСУ.

Стосовно діяльності НВФ в Луганській області, то, за словами Сакала, процесуально затримано і сповіщено про підозру у вчиненні злочину 70 осіб, 67 з них знаходяться під арештом.

На сайті МВС також з'явилася сторінка, де є частина списків тих, кому висунули підозру. "Правоохоронці провели понад 300 слідчих дій, допитали понад 250 свідків та потерпілих, провели 175 впізнань, оголошено в розшук 58 осіб, найближчим часом планується підготувати матеріали ще стосовно 70. Проведено 143 обшуки, під час яких вилучено зброю, зокрема, великокаліберну, а також військову техніку", - підкреслив начальник ГСУ.

За його словами, місцеві жителі активно співпрацюють зі слідством, надають достовірну інформацію про осіб, які брали участь у діяльності НЗФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram