ГоловнаПолітика

Затримали чотирьох активістів, які повісили прапор України на московській висотці

Затримали жителів Москви

У Москві затримали чотирьох активістів, яких підозрюють у тому, що вони повісили прапор України на висотній будівлі у центрі міста. Про це повідомили ИТАР-ТАСС у правоохоронних органах столиці.

"По гарячих слідах поліція затримала чотирьох підозрюваних і доправила їх до відділу поліції по району Таганський", - сказало джерело.

Четверо затриманих за підозрою в акції на висотці заперечують свою провину.

"Двоє молодиків та дві дівчини говорять, що стрибнули з висотної будівлі з парашутів. Ніякого прапора, за їх словами, вони не чіпляли і зірку не фарбували", - повідомило джерело у правоохоронних органах столиці.

У прес-службі поліції стверджують, що затримані неодноразово притягувалися до адміністративної відповідальності. За даними джерела у правоохоронних органах, затримані - Погребов Олександр 1981 року народження, Широкожухов Олексій 1988 року народження, Короткова Євгенія 1988 року народження та Лєпьошкіна Ганна 1989 року народження.

Як повідомляє УНІАН, відповідаючи на питання, громадяни якої країни здійснили ці дії, співробітник прес-служби сказав, що "всі затримані - жителі Москви, інформації про те, що затримані є громадянами України, не надходило".

"Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 214 КК РФ (вандалізм), за фактом плюндрування висотної споруди - будинки №1/15 на Котельничній набережній міста Москви", - повідомив співробітник.Згідно з відповідною статтею 214 КК РФ, затриманим активістам може загрожувати штраф, виправні роботи і навіть арешт. Також наголошується, що вранці верхолази зняли український прапор з будівлі. Пізніше зірку пофарбквали у початковий золотистий колір.

Нагадаємо, сьогодні вночі невідомі розфарбували зірку на одній зі сталінських висоток у Москві в кольори українського прапора та встановили на ній прапор України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram