ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія виключила зі списку санкцій низку продуктів

Виключено безлактозне молоко, мальки лосося і форелі, насіннєву картоплю, цибулю, гібридна цукрову кукурудзу, горох та БАДи

 Росія виключила зі списку санкцій низку продуктів
Архив

Росія виключила зі списку санкцій безлактозне молоко, мальків лосося і форелі, насіннєву картоплю, цибулю, гібридну цукрову кукурудзу і горох, біологічно активні добавки (БАДи). Відповідну постанову уряду, підписану прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим 20 серпня, розміщено в середу на офіційному сайті кабінету міністрів, повідомляє російський "Интерфакс".

Окрім БАДів, в переліку також зроблено виняток для вітамінно-мінеральних комплексів, смакоароматичних добавок, білкових концентратів тваринного і рослинного походження та їх сумішей, харчових волокон і харчових добавок (зокрема, комплексних).

Як зазначає видання, минулого тижня віце-прем'єр Аркадій Дворкович повідомив, що до пропозицій про поправки у списки забороненої для ввезення продукції увійдуть безлактозную молоко, товари для діабетиків і різні харчові добавки, в зокрема частково спортивне харчування.

Зокрема, виключити з "продовольчого ембарго" ці товари просило Товариство захисту прав споживачів (ТЗПС). Правозахисники направили лист прем'єр-міністру Дмитру Медведєву з проханням зняти заборону на імпорт спеціалізованих харчових продуктів для діабетиків, людей, що не переносять лактозу і глютен, а також вживають спортивне харчування.

За словами правозахисників, без цих продуктів громадяни не зможуть забезпечити себе щоденним збалансованим харчуванням, дотримуватися дієти і рекомендацій лікарів. Після введення заборони ТЗПС отримало безліч звернень від обурених громадян, котрих позбавили можливості повноцінно харчуватися.

Нагадаємо, Росія з 7 серпня ввела заборону на поставки яловичини, свинини, сирів, птиці, молока, риби та іншої продукції з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. Цей захід вжито у зв'язку з санкціями, введеними проти РФ через події в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram