ГоловнаПолітика

Тарута: на Донбасі продовжують ненавидіти українську владу

Губернатор Донецької області відхрестився від фінансування добровольчих батальйонів

Тарута: на Донбасі продовжують ненавидіти українську владу
Фото: Александр Ратушняк/like.lb.ua

Голова Донецької обладміністрації Сергій Тарута вважає, що люди у ще не звільнених районах Донбасу ненавидять українську владу.

Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua, відповідаючи на запитання, чи співпрацює він із добровольчими батальйонами.

"Якби я публічно сказав, що створюю батальйони, на цьому б моє перебування тут і закінчилося. Тому що на Донбасі продовжують ненавидіти українську владу. І якщо ми хочемо "лікувати" цих людей, і не з автоматом в руках... Я не можу тут, на Донбасі говорити, що я створив і фінансую добровольчі батальйони, тому що відразу ж стану ворогом №1. А мені треба бути лікарем №1. Я і так вже персона нон грата для Росії, і так вже там заарештували весь мій бізнес і затюкали по повній програмі", - сказав Тарута.

Губернатор додав, що останні чотири місяці він є єдиною людиною, яка пов'язує Київ і регіон.

"Я багато спілкуюся з людьми, хоча... Я ж спілкуюся з керівниками переважно. Але тут є пояснення. Як тільки почався потоп, "пацюки" відразу повилазили, а нормальні люди, навпаки, поховалися. Зараз ситуація зворотна: "щури" вже ховаються , а нормальні ще бояться виходити. Звичайно ж, із простими людьми треба розмовляти. Так, дійти до кожного дуже складно, але певною мірою популістом дійсно треба бути: щоб не тільки побудувати дорогу, а й освітити шлях і показати, як рухатися до щастя", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram