ГоловнаПолітика

Організація "СІЧ" закликала Порошенка не слухатися сліпо "Правого сектору"

"Злочинні кола" зацікавлені позбутися правоохоронців, яких не вдалося залякати або підкупити

Організація "СІЧ" закликала Порошенка не слухатися сліпо "Правого сектору"
Фото: Макс Левин

Всеукраїнська громадська організація "Сила і Честь" звернулася до Президента Петра Порошенка і прем'єр-міністра з проханням не слухатися сліпо "Правого сектору".

Про це йдеться в заяві організації.

"Ми, ветерани силових та правоохоронних структур України, з величезним занепокоєнням сприймаємо ситуацію, яка склалася в Міністерстві внутрішніх справ України у зв’язку з вимогами "Правого сектору" про усунення з посади першого заступника Міністра внутрішніх справ України генерала Володимира Євдокимова", - йдеться у заяві.

"СІЧ" зазначає, що очевидним залишається той факт, що в умовах складної політичної ситуації керівництву країни досі не вдалося організувати нормальну роботу правоохоронної системи.

"Реформування правоохоронних органів фактично не розпочато. Реформи підмінені кадровими призначеннями на відповідальні керівні посади, зокрема, політвисуванців незалежно від їх професійної придатності, досвіду та компетентності.", - повідомили в організації.

Разом з тим, у ветеранів силових і правоохоронних структур, що входять в організацію "Сила і Честь", викликають обурення спроби усунути професійних і досвідчених керівників, які не пов'язані з політичними силами і не причетні до корупційних скандалів.

"В атмосфері організованого хаосу, в тому числі у сфері кадрових питань, такі спроби провокуються і будуть провокуватись, прикриваючись різними формами, тими злочинними колами, які зацікавлені позбавитись правооохоронців, яких неможливо залякати чи підкупити", - заявляє "СІЧ".

В організації додали, що генерал-полковник міліції Володимир Євдокимов "довів свою відданість Україні, вірність присязі та службовому обов’язку і користується заслуженим авторитетом у професійних колах та серед громадськості".

Як відомо, 16 серпня "Правий сектор" звинуватив Євдокимова у контрреволюційній діяльності в Україні, в роботі на Москву, в причетності до вбивства координатора "Правого сектору" в Західній Україні Олександра Музичка на прізвисько Саша Білий, а також у спробі знищити "Правий сектор".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram