ГоловнаПолітика

Чалий: "Є реальний шанс перейти до мирного процесу"

Цьому покликана допомогти зустріч Порошенка з Путіним у Мінську

Чалий: "Є реальний шанс перейти до мирного процесу"
Валерий Чалый
Фото: Макс Левин

Заступник голови Адміністрації Президента України Валерій Чалий зазначає, що домовленість про зустріч 26 серпня у форматі Україна-ЄС-"Євразійська трійка" відкриває можливості для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

"Такий формат дає можливість обговорити комплекс питань, - сказав Валерій Чалий на брифінгу у вівторок. - Ми маємо шанс перейти до реальної дорожньої карти виходу з війни. Розпочати мирний процес".

Заступник голови АПУ повідомив, що за результатами телефонних консультацій Президента України, проведених в останні дні, узгоджена позиція про залучення ЄС до зустрічі для обговорення питань Угоди про асоціацію Україна-ЄС, а саме зони вільної торгівлі та енергетичної співпраці, а також ситуації на Донбасі.

Він підкреслив, що "Україна не бере участі у жодних самітах Митного союзу". При цьому він назвав "безпрецедентною" участь у переговорах у Мінську відразу трьох єврокомісарів. "Важливо, що це багатосторонній формат. Ми вдячні європейській стороні, ЄС за таку підтримку", - зазначив Чалий.

Чалий повідомив, що українську делегацію в Мінську, швидше за все, очолить Президент України Петро Порошенко, а її склад формується таким чином, щоб "мати можливість обговорити з партнерами комплекс питань взаємодії".

Нагадаємо, прес-служба Кремля підтвердила візит президента РФ Володимира Путіна до Мінська 26 серпня для переговорів у форматі Україна - ЄС - "Євразійська трійка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram