ГоловнаПолітика

У НАТО засудили підтримку Росією сепаратистів

В альянсі закликають Москву вступити "у справжній діалог, який приведе до справжньої деескалації"

У НАТО засудили підтримку Росією сепаратистів
Расмуссен
Фото: EPA/UPG

Підтримку терористів і посилення російської присутності на українському кордоні засудили у спільній заяві Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен і командувач військами у Європі генерал Філ Брідлав.

Про це йдеться у повідомленні інформцентру РНБО.

Представники НАТО вказали на існування неспростовних доказів підривної діяльності Росії на території України. У цьому контексті вони наголосили на необхідності подальшої присутності військ НАТО у Східній Європі. "Кожного дня ми бачимо докази підривної російської присутності всередині України, зосередження боєздатних військ навколо кордонів і цинічні спроби показати Росію як постачальника гуманітарної допомоги", - йдеться у заяві.

"Підтримка Росією сепаратистів триває. День у день ми бачимо докази підривної російської присутності в Україні. Ми, як і раніше, закликаємо Росію зробити відповідальний вибір: відвести війська, зупинити потік зброї і бойовиків через кордон, припинити підтримувати сепаратистів і вступити в справжній діалог, який призведе до справжньої деескалації", - заявили в НАТО, передає УНІАН.

Нагадаємо, раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія не постачає бойовикам військову техніку. Так він відреагував на заяву "голови уряду" "ДНР" Олександра Захарченка про те, що бойовики "ДНР" отримали військову техніку з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram