ГоловнаПолітика

Штайнмаєр заявив про "невеликий прогрес" у берлінських переговорах

Міністри домовилися про майбутні зустрічі

Штайнмаєр заявив про "невеликий прогрес" у берлінських переговорах
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що в результаті зустрічі голів МЗС України, Росії, Німеччини і Франції досягнуто невеликого прогресу з урегулювання кризи в Українф.

"Розмова була складною, але за деякими пунктами спостерігається прогрес. Сторони обговорили питання призупинення бойових дій і доставки гуманітарної допомоги на південний схід України", - сказав Штайнмаєр, інформує РИА "Новости".

За його словами, глави МЗС Росії, Німеччини, Франції та України доповідатимуть про підсумки переговорів своєму керівництву.

"Формат наступних переговорів зі врегулювання української кризи визначать до 19 серпня", - додав німецький дипломат.

Результати перемовин тепер обговорюватимуть із главами держав та урядів, сказав міністр закордонних справ Німеччини. В понеділок або у вівторок, визначать формат наступних переговорів.

Варто зазначити, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров покинув місце переговорів без жодного слова.

У МЗС Росії також заявили про прогрес у переговорах.

"З усіх цих питань досягнуто певного прогресу. Домовилися продовжити діалог у цьому форматі, за результатами якого могли б представити конкретні пропозиції на розгляд лідерів Росії, Німеччини, Франції та України", - наголошується в повідомленні МЗС РФ.

Нагадаємо, вчора в Берліні відбулися перемовини між міністрами закордонних справ України, Росії, Німеччини та Франції, на яких обговорювалося питання про припинення поставок зброї та найманців з Росії в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram