>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерер виграв 80 титул в кар'єрі

А Давиду Ферреру хіба що застрелитися

Роджер Федерер (3 у світі) через 2 роки і 4 програні фінали знову став переможцем турніру категорії Мастерс.

У фіналі Цинциннаті вперше в історії Мастерсів зустрічалися два гравці старші за 30 років - 33-річний Федерер і 32-річний Давид Феррер (6-й).

У стартовій партії швейцарець використовував перший свій шанс зробити брейк, а потім відіграв потрійний брейк-поінт і забрав сет - 6:3.

Роджер відразу міг робити брейк на початку другої партії, але не реалізував чотири брейкових м'ячі, а потім, знову відігравши потрійний брейк-поінт, все ж програв свою подачу - 0:2.

Феррер і не думав зупинятися і ще раз відібрав подачу суперника. Коли над Федерером нависла загроза повного розгрому в рамках окремо взятого сету, він, відігравши два брейкові м'ячі, таки виграв свою подачу. Швейцарець спробував зачепитися за сет, але безуспішно - 1:6.

Втім, у вирішальному сеті все встало на свої місця: Федерер робив брейки і впевнено тримав свою подачу. Вирішальне очко швейцарець виграв, взявши "повтор" - і "Яструбине око" показав міліметровий аут у іспанця по довжині.

В результаті - 6:3, 1:6, 6:2 на користь Федерера.

Великий 16 раз поспіль обіграв Феррера і став 6-разовим чемпіоном турніру.

Фото: EPA/UPG

Федерер під час турніру встановив кілька рекордів: став першим в історії гравцем, який перетнув позначку у 300 перемог на Мастерсах; став першимв історії гравцем, який в десяти різних сезонах щонайменше десять разів перемагав представників ТОП-10. Зазначимо, що цього року таких вікторій у Роджера вже 12.

Титул в Цинци став для нього 80-м у кар'єрі при 41-му програному фіналі. З дійсних гравців ближче за інших до швейцарця підібрався Рафа Надаль - 64 трофеї.

Зазначимо, що після тріумфу в Цинци-2012 Федерер програл чотири підряд фінали на Мастерсах. Але з п'ятої спроби Роджер виявився точним. Тепер у нього 22 "мастерських" титули. Більше тільки у Надаля - 27.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram