ГоловнаПолітика

Клімкін закликав НАТО і ЄС надати Україні військову допомогу

"Прем'єр" "ДНР" заявив, що бойовики його угруповання отримали підкріплення з Росії

Клімкін закликав НАТО і ЄС надати Україні військову допомогу
Павел Климкин
Фото: http://karpatnews.in.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав НАТО і Євросоюз надати Києву військову підтримку для боротьби із сепаратистами на Донбасі.

"Ми потребуємо військової допомоги. Якби ми отримали таку допомогу, нашим військовим було б легше", - сказав Клімкін в інтерв'ю німецькому радіо Deutschlandfunk, передає 17 серпня "Радіо Свобода".

Клімкін також зазначив, що ЄС і НАТО повинні визначитися, що вони можуть і повинні зробити, "коли правила зламано". Міністр зазначив, що йдеться про анексію Криму і роль Росії в дестабілізації ситуації на Донбасі.

У своєму відеозверненні "прем'єр-міністр" самопроголошеної Донецькоїй народної республіки (ДНР)Олександр Захарченко в суботу заявив, що бойовики його угруповання отримали підкріплення з Росії. За його словами, це 1200 бійців, які проходили чотиримісячний курс навчання на території Росії, а також 30 танків і 120 бронемашин.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вимагає пояснень від російського керівництва щодо того, чи справді Росія направила для підтримки сепаратистів на сході України танки і спеціально навчених бійців, як про це сказав у відеозверненні "прем'єр" угруповання "ДНР".

Україна і Захід звинувачують Росію в постачанні зброї і бойовиків на Донбас. Москва свою причетність відкидає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram