ГоловнаПолітика

500 тонн урядової гуманітарної допомоги розвантажено на склад Сєвєродонецька

Продукти зберігаються на складах Старобільська і Сєвєродонецька

41 вантажний автомобіль - майже 500 тонн гуманітарної допомоги - повністю розвантажили рятувальники на один зі складів Сєвєродонецька. Зараз представники Червоного Хреста і української сторони проводять інвентаризацію. Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Як повідомляється, після інвентаризації гуманітарний вантаж прийме Міжнародний комітет Червоного Хреста для подальшого розподілу і скерування, вже під його егідою, мирному населенню, яке опинилося в районі проведення антитерористичної операції.

Прес-служба Кабміну нагадує, що протягом доби Державна служба України з надзвичайних ситуацій доставила близько 800 тонн вантажу на схід України.

14 серпня о 19:30 в місто Старобільськ прибула перша колона з Харкова. Рух вантажівок з продовольством і товарами першої необхідності очолював голова ДСНС України Сергій Бочковський, а супроводжували - голова Харківської ОДА Ігор Балута та виконувач обов'язків голови Луганської ОДА Ірина Верігіна. 30 автомобілів з вантажем (понад 280 тонн) у підготовлені складські приміщення загін зі 110 рятувальників ДСНС розвантажував практично вручну до ранку наступного дня.

Переміщені в склади Старобільська продукти харчування (овочі, крупи, цукор, борошно, олія, консерви, мед, чай, вода, медикаменти та інші предмети першої необхідності) згідно з переліком передав керівником колони і прийняли представники Міжнародного комітету Червоного Хреста. На території складських приміщень міст Старобільськ та Сєвєродонецьк, де якийсь час зберігатиметься вантаж, спільними зусиллями рятувальників та місцевих відділень міліції забезпечено охорону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram