ГоловнаПолітика

СБУ перевіряє Ахметова та Єфремова на причетність до фінансування терористів

Відомство підозрює, що хтось "робить бізнес на війні"

СБУ перевіряє Ахметова та Єфремова на причетність до фінансування терористів
Фото: EPA/UPG

Служба безпеки України перевіряє причетність до фінансування тероризму власника System Capital Management Ріната Ахметова і голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова.

Про це повідомив заступник голови СБУ Віктор Ягун в ефірі "5 каналу".

Зокрема, на запитання, чи відкрито кримінальне провадження щодо Ахметова і Єфремова, Ягун відповів заперечно.

"Ні. Є провадження щодо фінансування терористичної діяльності і в рамках цього перевіряємо всю інформацію, яка накопичується, в тому числі і щодо осіб, яких ви назвали", - додав він.

Ягун зазначив, що СБУ звернула увагу на те, що низка заводів у зоні, контрольованій терористами на Донбасі, не зазнають нападів і грабунків, не зазнають обстрілу, тоді як сусідні будівлі розбомблено.

"Почали з’ясовувати і зрозуміли, що хтось комусь за щось платить. Фактично такий бізнес на війні", - сказав заступник голови.

Він додав, що є багато фактів, які свідчать, що, можливо, частина місцевої олігархії на Донбасі брала участь у фінансуванні тероризму, але це має довести слідство і встановити суд.

Як повідомлялося, Ахметов раніше виступав проти бомбардування Донбасу і за переговори для мирного врегулювання ситуації.

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти Єфремова за підозрою в перевищенні службових повноважень і тиску на керівництво державного підприємства "Луганськвугілля". Партія регіонів назвала абсурдними такі звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram