ГоловнаПолітика

Порошенко двічі за останні дні зупиняв російське вторгнення, - Геращенко

Крім того, Україна не просила Росію про гуманітарну допомогу

Порошенко двічі за останні дні зупиняв російське вторгнення, - Геращенко
Фото: Макс Левин

Президент України Петро Порошенко за останні кілька днів уже двічі зупиняв пряме російське вторгнення на територію України.

Про це заявила на брифінгу Уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях, народний депутат Ірина Геращенко, передає Укрінформ.

"Що зробив Президент за останні кілька днів? Він двічі зупинив пряме військове вторгнення на територію України", - сказала Геращенко.

Вона зазначила, що позиція Порошенка щодо російської "гуманітарної допомоги" є незмінною: будь-який вантаж, у тому числі від РФ, повинен проходити через Червоний Хрест. Тож Україна буде наполягати "на огляді" всього вантажу.

Уповноважений Президента ще раз підкреслила, що Україна не зверталася до Росії з проханням про допомогу, оскільки в змозі самостійно забезпечити своїх громадян всім необхідним.

Нагадаємо, як повідомляв заступник Адміністрації президента Валерій Чалий, в ніч на 9 і на 13 серпня Росія планувала відкрите вторгнення в Україну під прикриттям "гуманітарної місії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram