ГоловнаПолітика

СБУ показала відео з двома росіянами, що втекли від бойовиків

Громадяни РФ брали участь у терористичній організації

Українські правоохоронці під час спроб втекти з країни затримали двох громадян РФ, які брали участь у терористичній організації "Донецька народна республіка",  але розчарувалися в її діяльності.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Двох громадян Російської Федерації, які незаконно прибули в Україну і брали участь у злочинній діяльності терористичної організації "ДНР", затримали при спробі втекти з території нашої держави", - повідомляє СБУ.

Повідомляється, що обоє громадянин вирішили вступити до лав незаконних збройних формувань, піддавшись пропаганді російських ЗМІ.

Уточнюється, що жителя Владикавказа, 1971 р.н., було затримано в прикордонному пункті пропуску "Іловайськ". Він зізнався, що в складі групи з 10 осіб, серед яких було 3 колишні військовослужбовці ВДВ ЗС РФ, прибув до Донецька для участі в бойових діях. Пізніше затриманий у зв'язку з розчаруванням в якості морально-психологічної підготовки бойовиків "ДНР" (постійне вживання алкогольних напоїв, суперечки, бійки) і відсутністю єдиноначальності (постійні суперечності між бійцями батальйону "Восток" і людьми Ігоря Гіркіна) вирішив повернутися у РФ.

Уродженця Уфи, 1985 р.н., було затримано співробітниками ДПС України на КПП "Успенка" під час спроби покинути територію України. Під час допиту він повідомив, що 8 червня 2014 року незаконно прибув в Україну для вступу до підрозділів терористичної організації "ДНР". Затриманий прибув до Горлівки Донецької області під приводом доставки гуманітарного вантажу, після чого залишився і приєднався до злочинної діяльності бойовиків. Він також повідомив, що під час перебування в Україні змінив свою точку зору щодо подій в країні і переконався в недостовірності інформації, яка поширюється російськими ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram