ГоловнаПолітика

Рада знову відхилила всі законопроекти про вибори парламенту

За ухвалення відповідних рішень проголосувало менше, ніж мінімально необхідні 226 депутатів

Рада знову відхилила всі законопроекти про вибори парламенту
Фото: www.dyvys.in

Верховна Рада знову не змогла внести до порядку денного сесії законопроекти, які передбачають внесення змін у законодавство про вибори парламенту.

Йдеться, зокрема, йде про законопроект № 4222а "Про вибори народних депутатів України (за відкритими партійними списками)". Авторами законопроекту є лідер фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв та народні депутати Сергій Власенко, Олександр Чорноволенко та Андрій Павловський. Цей законопроект пропонує проводити вибори народних депутатів України за пропорційною системою з відкритими партійними списками.

Крім того, парламент не зміг дати необхідну кількість голосів для внесення до порядку денного законопроекту №4464а про виділення коштів на проведення позачергових виборів Ради.

Крім того, нардепи не підтримали пропозицію про внесення до порядку денного законопроекту №4470а. Цей законопроект передбачає проведення виборів до ВР на пропорційній основі за частково відкритими списками і передбачає скорочення передвиборчої кампанії та скорочення фінансування виборів.

Також нардепи не підтримали пропозицію про внесення до порядку денного законопроекту про вибори народних депутатів №4471а. Цей законопроект передбачає проведення виборів до ВР на чинній змішаній пропорційно-мажоритарній основі.

За ухвалення відповідних рішень проголосувало менше, ніж  мінімально необхідні 226 депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram