ГоловнаПолітика

Ларін пропонує створити посаду міністра з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі

Військові не зможуть вирішити конфлікт мирним шляхом, вважає голова Партії розвитку

Ларін пропонує створити посаду міністра з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі
Фото: Кузьма Джунь

Влада має створити посаду міністра з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі

Про це заявив голова виконкому Партії розвитку України Сергій Ларін.

"Сьогодні влада мусить думати не про війну, на якій гинуть люди, а про мирне вирішення конфлікту на сході України. Для цього потрібна людина, яка виступить в ролі парламентера від влади. Тому Партія розвитку пропонує створити посаду міністра з мирного врегулювання та відновлення Донбасу", - вважає політик.

"Такий міністр має вести переговори про припинення протистояння, про вирішення проблемних питань регіонів, які з кожним днем наближають не тільки Донбас, а й всю країну до катастрофи. Адже наша головна мета - врятувати життя людей, повернути регіон до нормального функціонування. Крім того, такий міністр зможе координувати надання допомоги переселенцям і людям, які проживають в зоні АТО, а також координувати розподіл міжнародної допомоги. Як підготувати Донбас до опалювального сезону, як працювати підприємствам на цих територіях, як діти зможуть піти в школу? Всі ці питання потребують негайного вирішення", - підкреслив Ларін.

"Треба відновити роботу казначейства, щоб жителі цих територій могли отримувати зарплати, пенсії, щоб медичні установи не звітували про нестачу ліків, щоб почали працювати магазини і люди не відчували потреби в продуктах харчування. Сьогодні з цим є великі труднощі. І кожна така проблема породжує нову", - зазначив голова виконкому Партії розвитку.

На його переконання, якщо на сході України вирішуватимуть конфлікт виключно військові, на цих територіях і надалі пануватиме війна і розруха.

"Військові апріорі не зможуть вирішити конфлікт мирним шляхом, адже їхнє завдання - стріляти. А для пошуку шляхів деескалації конфлікту потрібен міністр з відповідними повноваженнями", - підкреслив Ларін.

"Сьогодні влада має позбутися ілюзій. Якщо військові дії не припиняться, то руйнування інфраструктури населених пунктів Донбасу продовжиться, люди гинутимуть далі. Донбас вже не стане таким, як він був колись. І надалі влада зіткнеться з новими формами протесту, тому ми вважаємо, що рішення конфлікту на Донбасі у військовій площині - неможливо. Потрібно докласти максимум зусиль для відновлення діалогу і завершити військове протистояння заради порятунку людей", - підсумував голова виконавчого комітету Партії розвитку України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram