ГоловнаПолітика

Тимчук: сили АТО відрізали Донецьк від поставок озброєнь і найманців із РФ

Заблоковано угруповання бойовиків у районі Шахтарськ-Торез-Сніжне

Тимчук: сили АТО відрізали Донецьк від поставок озброєнь і найманців із РФ
Архив
Фото: Предоставлено Сергеем Мазуркевичем

Наступ сил АТО одночасно на різних напрямках у Луганській і Донецькій областях унеможливив організацію терористами оборони на всіх ділянках через гострий брак живої сили й озброєнь.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Критичною для "ДНР" стала нестача ресурсів для організації оборони на напрямку Шахтарськ-Торез-Сніжне, що дозволяє силам АТО блокувати угруповання бойовиків у цих районах (це завдання  зараз виконується, при цьому були припинені спроби бойовиків доправити в цей район підкріплення). А головне - дозволило силам АТО перерізати трасу Н21, якою здійснюється зв'язок угруповання противника в районі Донецька з "ЛНР" і постачання озброєнь і найманців із Росії", - зазначив він.

Тимчук також наголошує, що вчорашнє звільнення Вуглегірська дозволяє українській армії, розвиваючи успіх, остаточно блокувати угруповання противника в районі Горлівки.

"Подальше просування сил АТО на південний захід від Лутугиного і від Іванівки на південь від н.п. Петровське дозволяє блокувати угруповання терористів у районі н.п. Алчевськ і Стаханов, де розташовані опорні пункти бойовиків (це завдання також зараз виконується)", - зазначає експерт.

За його даними, сили АТО виконують завдання з блокування груп бойовиків у районі Луганська і розблокування аеропорту.

Тим часом противник продовжує обстріли позицій сил АТО. Зокрема, двічі з танків обстріляно позиції сил АТО на території аеропорту в Луганську; з мінометів, ствольної артилерії і БМ-21 "Град" обстріляно позиції та блокпости сил АТО в районі н.п. Іловайськ, Петровське, Стукалова Балка, Кринички, Шишкова, Нижній Мінченок; поблизу н.п. Петровка з цивільного автотранспорту обстріляно вантажний автомобіль сил АТО; з боку Росії тричі обстріляно позиції сил АТО поблизу н.п. Іллінка і Степанівка, обстріли здійснено з БМ-21 "Град" і ствольної артилерії.

Нагадаємо, у вівторок сили АТО звільнили Первомайськ, Камишеваху і Калинове в Луганській області і Вуглегірськ у Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram