ГоловнаПолітика

Ольшанський: заклики закривати сайти без рішення суду - провокація

Член правління Інтернет-асоціації України звинуватив Нацкомісію з моралі у провокації

Ольшанський: заклики закривати сайти без рішення суду - провокація
Фото: Макс Левин

Відомий український інтернет-діяч, член правління Інтернет-асоціації України Олександр Ольшанський вважає, що СБУ попалася на провокацію Нацкомісії з моралі, коли попросила асоціацію закрити сайти без рішення суду. Про це він пише у статті "Без суду і слідства" на LB.ua.

"Коли взимку на Майдані хтось раптом починав волати "бий вітрини, власник цього магазину - "регіонал", ми відразу ідентифікували такого крикуна як провокатора. Чітко розуміючи, що бити вітрини без суду і слідства, - це саме те, чого від нас очікує противник. Зараз таким крикуном виявилася так звана Нацкомісія з питань моралі", - пише Ольшанський.

23 липня керівник Інтернет-асоціації України Тетяна Попова отримала дивного листа з СБУ, в якому з посиланням на висновки Нацкомісії з моралі перераховувалися десятки сайтів, які нібито "пропагують війну, національну ворожнечу, зміну шляхом насильства конституційного ладу або територіальної цілісності України". СБУ вимагала "обмежити доступ до зазначених ресурсів на території України".

"З сайтами, які пропагують війну і сепаратизм, треба боротися. І закривати їх, звичайно, теж потрібно. Але робити це потрібно в рамках закону, порушуючи відповідні кримінальні справи і, заодно із закриттям, залучаючи до відповідальності їх творця", - пояснив свою позицію Ольшанський.

Читайте також інтерв'ю з Олександром Ольшанським на LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram