ГоловнаПолітика

Кернес закликає харків'ян не піддаватися на провокації

За словами мера, міська влада має намір присікати будь-які спроби дестабілізації ситуації в місті

Кернес закликає харків'ян не піддаватися на провокації
Кернес
Фото: Скрин-шот с youtube.com

Мер Харкова Геннадій Кернес звернувся до жителів міста із закликом дотримуватися спокою і не піддаватися на провокації.

Про це йдеться у зверненні Кернеса, опублікованому на сайті Харківської міської ради.

"Я знаю, що в місті діють сили, зацікавлені в розхитуванні ситуації, вони використовують брудні прийоми і "кишенькові" ЗМІ, повідомляючи, що до 23 серпня в місті нібито готується референдум і тут буде оголошена так звана ХНР", - сказано у зверненні.

За словами Кернеса, міська влада має намір жорстко присікати будь-які спроби дестабілізувати ситуацію в місті.

"Відповідально заявляю: поки я керую Харковом, жодних референдумів і ХНР у нашому рідному місті не буде", - йдеться у зверненні.

Також у зверненні сказано, що 23 серпня в Харкові відзначатимуть День міста і День визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників, і якщо хтось цього дня спробує влаштувати провокації, жителі міста цього не забудуть і не пробачать.

"Псевдореферендуми та інші дії принесли жителям Донбасу та Луганської області тільки війну, руйнування і горе", - йдеться в повідомленні.

Також Кернес висловлює надію на те, що жителі міста поведуться спокійно та мудро і зроблять усе для збереження миру в Харкові.

Нагадаємо, раніше у вівторок голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута попросив Раду підтримати проект постанови про розпуск Харківської міськради через присвоєння міськрадою звання "Почесний громадянин Харкова" російському бізнесмену Олександрові Шишкіну. 6 серпня з аналогічним закликом до Верховної Ради звернувся міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Прокуратура Харкова має намір просити суд скасувати рішення міської ради про присвоєння члену комітету з оборони і безпеки Ради Федерації Росії Олександрові Шишкіну звання почесного громадянина міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram