ГоловнаПолітика

МЗС уточнило, яку гуманітарну допомогу пропустить в Україну

Гуманітарна допомога розподілятиметься серед цивільного населення Луганської області

МЗС уточнило, яку гуманітарну допомогу пропустить в Україну
Фото: sled.net.ua

Гуманітарна місія в Луганську область, крім вантажів, підготовлених українською стороною, включатиме міжнародний компонент, зокрема, гуманітарну допомогу, надану Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, США, ЄС, а також Росією.

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому сьогодні Міністерством закордонних справ.

"У зв'язку зі складною гуманітарною та соціальною ситуацією на Донбасі Президент України Петро Порошенко виступив з ініціативою про направлення в Луганську область міжнародної місії гуманітарної допомоги", - йдеться у повідомленні.

За даними МЗС, логістичний супровід Міжнародної місії гуманітарної допомоги, зокрема її доставка і розподіл, забезпечуватимуть представники Червоного Хреста в Україні.

Як уточнили у зовнішньополітичному відомстві, доставка гуманітарних вантажів буде здійснюватися відповідно до законодавства України та міжнародного права, а також з дотриманням підходів, які застосовує Міжнародний Комітет Червоного Хреста і повністю розділяє Україна і вся світова спільнота.

Наголошується, що гуманітарна допомога буде розподілятися виключно серед цивільного населення Луганської області, яке вже тривалий час потерпає від дій незаконних збройних формувань і терору.

Нагадаємо, 11 серпня Володимир Путін заявив, що Росія за сприяння Червоного Хреста вирішила направити в Україну "гуманітарний конвой".

Пізніше Червоний Хрест підтвердив, що отримав від міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова пропозицію  брати участь в організації направлення автоколон з гуманітарною допомогою в постраждалі райони України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram