ГоловнаПолітика

У Луганській області під загрозою викрадення залишаються 170 дітей, - Лутковська

Омбудсмен звернулася до Уповноваженого з прав людини в РФ

У Луганській області під загрозою викрадення залишаються 170 дітей, - Лутковська
Архив
Фото: obozrevatel.com

У Луганській області в небезпеці і під загрозою викрадення залишаються 170 дітей. Про це повідомляють в Управлінні комунікативної політики та зв'язків з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, передає УНІАН.

Наголошується, що Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до Уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Елли Памфілової. У відкритому зверненні йдеться про факти збройного перешкоджання евакуації осіб, в тому числі великої кількості дітей, з території Луганської області.

Зокрема, підкреслюється, що "за наявною інформацією, на даний момент озброєні особи продовжують здійснювати тиск на адміністрацію туберкульозного диспансеру міста Алчевськ Луганської області з метою незаконного вивезення до РФ 22 дітей, які перебувають на лікуванні в зазначеному медичному закладі".

Крім того, досі не вивезено на безпечні території вихованців Краснодонського обласного дитячого будинку-інтернату (в закладі 128 вихованців, з яких 85 - це діти. Із 85 дітей 51 дитина має статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. Із загальної кількості вихованців 64 лежачі) і Ровеньківського обласного дитячого будинку-інтернату (в закладі 174 вихованці, з яких 20 - це діти, з них 10 мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування).

Нагадаємо, 8 серпня представники збройних терористичних формувань, які діють на сході України, незаконно перемістили через пункт пропуску "Ізварине-Донецьк" у Російську Федерацію сімох українських дітей віком до 2-х років, хворих на дитячий церебральний параліч, яких було викрадено з Будинку дитини міста Луганськ.

Як повідомлялося, члени незаконних збройних формувань у п'ятницю викрали з Будинку дитини в Луганську 7 українських дітей-інвалідів, віком від 2-х років, і незаконно переправили їх на територію РФ.

За словами Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської, викрадені діти-інваліди перебувають у центральній міській лікарні м. Донецька Ростовської області.

.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram