ГоловнаПолітика

У слідчому комітеті РФ обіцяють відпустити українських військових 72-ї бригади

Військових звільнять, керуючись "принципом гуманності"

У слідчому комітеті РФ обіцяють відпустити українських військових 72-ї бригади

Затриманих у Росії за підозрою у застосуванні незаконних методів ведення війни українських військовослужбовців не будуть переслідувати в кримінальному порядку, їм буде надано можливість повернутися на батьківщину. Про це повідомив офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін, передає "Интерфакс".

"У ході розслідування з'ясувалося, що військовослужбовці 72-ї бригади ЗС України Іван Войтенко і четверо його підлеглих виконували накази вищого командування і не скоювали злочинів проти населення Донецької та Луганської областей України", - сказав Маркін.

Як зазначив представник СКР, "керуючись принципом гуманності, прийнято рішення не висувати їм звинувачення і дати можливість повернутися на територію України".

Як відомо, Російський суд обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту щодо п’ятьох українських військових 72-ї механізованої бригади ЗСУ.

Нагадаємо, в ніч на 4 серпня російсько-український кордон перейшли 438 українських військовослужбовців та прикордонників, у яких закінчилися боєприпаси під час зіткнення з бойовиками.

Пізніше на територію України повернулися 180 осіб, два дні по тому - ще 192 людини. 7 серпня в Україну повернулися 48 військовослужбовців.

Як заявив офіційний представник Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко, на російській території "силою утримуються 18 військовослужбовців Збройних Сил України та 28 військовослужбовців-прикордонників".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram