ГоловнаПолітика

У РНБО не помітили деескалації ситуації біля кордону з Росією

Міноборони РФ оголосило про завершення навчань

У РНБО не помітили деескалації ситуації біля кордону з Росією
Архив
Фото: inforesist.org

Завершення навчань у Росії не привело до деескалації ситуації на українсько-російському кордоні. Про це заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО України Андрій Лисенко на брифінгу.

"Міністерство оборони РФ вчора оголосило про те, що навчання завершено, відбувся аналіз цих навчань. Але ми поки що не можемо констатувати, що це стало одним з етапів деескалації ситуації біля кордону", - сказав він.

Нагадаємо, навчання, які проводилися з 4 серпня, викликали стурбованість США. На думку офіційного представника Держдепартаменту Джен Псакі, маневри такого роду є "провокаційними" і служать лише для ескалації напруженості на російсько-українському кордоні.

У Міноборони РФ такі побоювання назвали безпідставними. Представник російського військового відомства того ж дня заявив журналістам, що астраханський полігон "Ашулук" розташований майже за тисячу кілометрів від російсько-українського кордону.

Українська влада також висловлювала стурбованість військовими навчаннями РФ. Зокрема, як зазначив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, якщо 9 серпня не відбудеться руху назад учасників навчань, то "це вже зовсім інша ситуація".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram